Kursus Keselamatan Makanan & Pemakanan Sihat

KURSUS KESELAMATAN MAKANAN & PEMAKANAN SIHAT

TARIKH: 27 Mei 2024

Bagi meningkatkan kesedaran dan di kalangan penyelia asrama, PPKK & ILKKM (Pergigian) telah menganjurkan Kursus Keselamatan Makanan & Pemakanan Sihat  secara hibrid di mana seramai 20 orang Penyelia Asrama Pulau Pinang & Kesatuan Penyelia Asrama Malaysia hadir secara bersemuka di institusi manakala sebanyak 140 Penyelia Asrama di seluruh Malaysia turut hadir secara atas talian. Ceramah berkaitan dengan pemakanan sihat, pengurusan berat badan, dan keselamatan makanan telah disampaikan oleh En. Thirukkanesh a/l Sanvasham, Penolong Pengarah Kanan Cawangan Pemakanan JKN Pulau Pinang dan Puan Azizah Binti Ghazali Pegawai Teknologi Makanan Bahagian Keselamatan & Kulaiti Makanan JKN Pulau Pinang. Kursus selama satu hari diadakan di Bilik Penyelidikan, Aras 3 Bangunan Tambahan. Selain itu, peserta turut didedahkan tentang pemakanan sihat, tatacara pengendalian makanan, keselamatan makanan di kafetaria, tatacara pengendalian kendiri di dapur dan kriteria penilaian BESS. Pihak institusi mengucapkan sekalung penghargaan dan terima kasih kepada semua penceramah dan AJK terlibat dalam menjayakan kursus ini. Diharapkan dengan pengetahuan dan kemahiran yang diperolehi, para peserta dapat menjalankan tugas pemantauan dengan baik dan cekap.

 

pemakanan1

pemakanan2

KURSUS KESELAMATAN PPKK & ILKKM (PERGIGIAN)

KURSUS KESELAMATAN PPKK & ILKKM (PERGIGIAN)

TARIKH: 18 APRIL 2024

Bagi meningkatkan kesedaran dan kompetensi di kalangan staf, PPKK & ILKKM (Pergigian) telah menganjurkan kursus Keselamatan yang melibatkan seramai 55 orang Pegawai Pergigian, Pengajar dan Kumpulan Pelaksana. Ceramah Pengenalan dan Praktikal Cara Pemadaman Api telah disampaikan oleh Tuan Zara’im Bin Mohd Lazim dari Jabatan Bomba dan Penyelamat manakala latihan simulasi kebakaran telah didemonstrasikan oleh  Tuan  Azri Bin Yusof di gelanggang futsal. Selain itu, peserta turut didedahkan dengan Ancaman Jenayah Komersial oleh Supt. Zulkeflee Bin Sulaiman dari Polis Diraja Malaysia (Bahagian Jenayah Komersial) serta Cara-Cara Penjagaan Rahsia Rasmi Kerajaan oleh Encik Mohd Maizar bin Mohd Zakir, Pegawai Keselamatan Kerajaan Negeri Pulau Pinang. Pihak institusi mengucapkan sekalung penghargaan dan terima kasih kepada semua penceramah dan AJK terlibat dalam menjayakan kursus ini. Diharapkan dengan pengetahuan dan kemahiran yang diperolehi, para peserta dapat membudayakan aspek keselamatan agar dapat mewujudkan tempat kerja yang selamat dan kondusif.

 

KURSUS KEBOMBAAN CARA PEMADAMAN API 8.30 HINGGA 10.30 PAGI

1 

KURSUS KESELAMATAN JENAYAH KOMERSIAL –POLIS – 10.45 HINGGA 12.45 TENGAHARI

 2

KURSUS KESELAMATAN PERLINDUNGAN – CARA MELINDUNGI RAHSIA RASMI KERAJAAN 2.30 HINGA 4.30 PETANG

3

Hubungi Kami

No. 3, Jalan Sepoy Lines,
10450 George Town, Pulau Pinang

Tel: 04-229 9233 

  • Tarikh Akhir Kemaskini: 20 Jun 2024.

Jumlah Pengunjung: 45411

QR Code Web Mobile

qrcode ppkk

Penafian

Pihak institusi tidak akan bertanggungjawab ke atas sebarang kehilangan atau kerosakan yang diakibatkan oleh penggunaan maklumat yang dicapai daripada portal ini.

Hakcipta Terpelihara (c) 2022-PPKK & ILKKM(P)